Avontuurpark Estepona: sensatie in de boomtoppen in de natuur

Kortom, Estepona symboliseert de betekenis van de Costa del Sol en biedt een uniforme mix van achtergrond, volledig natuurlijke charme en moderne faciliteiten. De toewijding aan het behoud van het erfgoed, het accepteren van kunst van buitenaf en het aanbieden van gevarieerde entertainmentmogelijkheden maakt het een locatie die voor verschillende interesses interessant is. Of het nu gaat om het ontdekken van de historische wegen, het betreden van een vaarweg, of gewoon genieten van de mediterrane sfeer, Estepona nodigt toeristen uit om zich te verdiepen in het fascinerende tapijtwerk van Zuid-Spanje.

Van de fascinerende oude gemeenschap tot de zonovergoten kustlijnen en bloeiende landbouwwerven, Estepona verwelkomt vakantiegangers om de betekenis van het Andalusische leven te ervaren in een omgeving met een uitzonderlijke aantrekkingskracht aan zee.

Van de betoverende oude gemeenschap estepona tips tot de zonovergoten kustlijnen en bloeiende kruidentuinen, Estepona verwelkomt vakantiegangers om de betekenis van het Andalusische leven te ervaren in een omgeving met een ongeëvenaarde aantrekkingskracht aan zee. Of u nu de smalle wegen verkent, geniet van regionale specialiteiten, of gewoon geniet van het mediterrane zonlicht, Estepona is een fascinerend toevluchtsoord voor wie op zoek is naar de echte aantrekkingskracht van Zuid-Spanje. Estepona, ook wel de ‘werf van de Costa del Sol’ genoemd, “is niet alleen een plek voor achtergrond- en natuurliefhebbers, maar ook de hemel voor golfers.

De kust van Estepona pronkt met enkele van de mooiste kustlijnen langs de Costa del Sol. Playa del Cristo, een beschermde baai met goudkleurig zand, biedt een gezinsvriendelijke sfeer en helder water om in te zwemmen. Playa de la Rada, de belangrijkste kustlijn van Estepona, strekt zich uit langs de promenade van de gemeenschap en biedt strandgangers een levendige omgeving om te genieten van het zonlicht, de zee en een verscheidenheid aan watersportactiviteiten.

Estepona’s toewijding aan kunst komt tot uiting in de levendige straatkunstscene. De buitenkant en muuroppervlakken van de gemeenschap fungeren als canvas voor muzikanten over de hele wereld en uit de buurt, en ontwikkelen een buitengalerij met een moderne stijl voor het sociale landschap van Estepona. Met de Estepona Mural Art Walk kunnen bezoekers van de site deze kunstwerken aan de buitenkant in hun eigen tempo bekijken.

De buitenkanten en muuroppervlakken van de gemeenschap dienen als canvas voor mondiale en regionale muzikanten, waardoor een buitengalerij ontstaat die een moderne stijl aan het sociale landschap van Estepona toevoegt. Het Estepona Circus, met zijn levendige processies en ingewikkelde outfits, voegt een vleugje feestelijkheid toe aan het sociale schema van de gemeenschap.

Estepona’s toewijding aan openbare kunst bereikt zijn significante muurschilderingen. De gemeenschap heeft lege muuroppervlakken feitelijk veranderd in doeken voor gigantische kunstwerken, met scènes die variëren van het waterleven tot historische gelegenheden. Deze muurschilderingen dragen bij aan de online reputatie van Estepona als externe kunstgalerie, en geven een modern tintje aan de sociale identificatie.

De toewijding van de gemeenschap aan het beschermen van de volledig natuurlijke charme komt tot uiting in het Orchidarium, een van de grootste collecties orchideeën in Europa. Dit arboretum toont de verscheidenheid aan vegetatie in het gebied en werkt als een rustig toevluchtsoord. De Selwo Aventura, een groot wildpark, is nog een hoogtepunt en biedt een bijzondere kans om unieke huisdieren tegen te komen in een semi-wilde sfeer.

De toewijding van Estepona aan het beschermen van zijn erfgoed komt tot uiting in het Castillo de San Luis, een citadel die teruggaat tot de 15e eeuw. Het kasteel ligt op een heuvel en biedt schilderachtige bezienswaardigheden van de gemeenschap en de Middellandse Zee. De Historische Galerij, gehuisvest in het Casa de las Tejerinas, onderzoekt het verleden van Estepona en toont artefacten die de vooruitgang van de gemeenschap van vroeger tot nu in kaart brengen.

De oude gemeenschap van Estepona is een getuigenis van de historische oorsprong van de gemeenschap. De Plaza de las Flores, een dynamisch plein in het hart van de oude gemeenschap, bruist van het regionale leven.

De toewijding van Estepona aan sociale gelegenheden wordt weerspiegeld in het jaarlijkse schema. De Feria de Estepona, een dynamisch evenement met flamencoliederen, conventionele dansen en levendige ceremonies, brengt de buurt met elkaar in een vrolijke sfeer. Het Estepona Circus, met zijn dynamische processies en ingewikkelde outfits, voegt een vleugje plezier toe aan het sociale schema van de gemeenschap.

Deze 18e-eeuwse kerk, met zijn opvallende klokkentoren, biedt een kijkje in het bouwerfgoed van Estepona. Terwijl ze ronddwalen op de doolhofachtige wegen van de Oude Gemeenschap, onthullen bezoekers geheime schatten, van levendige muurschilderingen tot kleine pleintjes waar bewoners samenkomen voor computergeanimeerde discussies.

De gastronomische scene in Estepona is een evenement van Andalusische smaken en verse mediterrane componenten. Vis en schaaldieren staan in de spotlight, met chiringuitos (eetgelegenheden aan het strand) met gegrilde sardines en paella met uitzicht op de zee. De Mercado de Abastos, de conventionele markt van Estepona, is een kookplek waar zowel bezoekers als burgers kunnen genieten van de beste regionale groenten en fruit, van verse vis en schaaldieren tot ambachtelijke kazen en olijven.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.