Het grote geheim van de schildersbranche – De zomer is gemakkelijk voor schildersbedrijven

List of Top Skills Every Professional Painter Must Have | by Garrick Revels  | Medium

Zomertijd is echt makkelijk voor een schildersbedrijf. Banen zijn allemaal voorbij, de concurrentie is traag of bestaat niet. De dagen zijn lang en het leven is gemakkelijk.

Veel schildersbedrijven zullen huilen als de zomer voorbij is.

Nadat de seizoensgekte van de feestdagen voorbij is en iedereen bijkomt van het uitgeven van al dat geld, worden schilderklussen schaars. En als er een klus komt en de eigenaar belt 8 schilders, is het als een vreetbui. En de vissen bijten elkaar om kans te maken op die klus, want ze verhongeren. Wat schilders doen, is hun prijzen blijven verlagen totdat de laagste die de eigenaar vertrouwt de klus krijgt, of de eigenaar neemt de laagste prijs voor de duurdere schilder die ze vertrouwen en meer mogen dan het low ball schildersbedrijf alphen a/d rijn en gebruikt die lage prijs om de duurdere schilder, die ze willen, in elkaar te slaan, maar zie die lage prijs van de uitgehongerde schilder.

Hoe voorkom je dat? Hoe kun je niet verstrikt raken in die “voedingswaanzin”? Het is onmogelijk om het te vermijden, tenzij…

Je begint nu met plannen.

Begin nu meteen met de marketing voor de wintermaanden. Oh, het klinkt natuurlijk gek. Gek als een vos. U heeft deze tijd nodig omdat u nog moet voorzien in uw onderhoud voor vandaag en de komende feestdagen.

Begin nu met plannen. Neem alle exterieurs en probeer natuurlijk nu te plannen, en probeer uw interieurs na de feestdagen op schema te krijgen. Hoe doe je dat? Nadat je hun contract hebt getekend, vertel je ze dat je ze 10% van de top aanbiedt als ze kunnen wachten tot na de vakantie. Als je 10% van de top neemt, zeg je, kan ik het nu voor de volle prijs krijgen. Als januari en februari beginnen, zou je die baan graag aannemen voor SLECHTS 10% korting. Wanneer de voederwaanzin arriveert, zou je graag die verfbeurt aannemen met slechts 20% korting. Want het is echt een dolle boel met alle schilders in dezelfde positie als hun opdrachtgevers, dat is blut na de vakantie.

U vermijdt de waanzin door te citeren of niet. Maar het is grappig hoe het hebben van werk “op de bank” je het vertrouwen geeft om immuun te zijn voor de waanzin. Soms kan dat vertrouwen je de baan in de waanzin bezorgen; omdat jij de enige cool uitziende schilder in het stel bent. De rest ziet er zo wanhopig uit. Zou je je baan aan een desperado willen geven? Of geef je de baan liever aan de zelfverzekerde?

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.