Inleiding tot kitesurfen

Inleiding tot kitesurfen. Gebruikmakend van de voortstuwingskrachten van de vlieger en de surfplank, heb je kitesurfen! Kitesurfen mag dan een nieuwe sport zijn, het wint snel aan populariteit in de wereld van extreme sporten. Gewone mensen vinden iets nieuws om de dagelijkse sleur te doorbreken. Hier worden de voortstuwingskrachten van de vlieger gebruikt om de surfplank te trekken.

Stel je de combinatie voor tussen de spanning van vliegeren en de opwinding van surfplanken! De Chinese zeelieden gebruikten het systeem met vier lijnen om Kiteboardspot Scheveningen de richtingen van schepen en karren over de wijde open zee in de 19e eeuw voort te stuwen en te controleren. Vliegers zijn een goed en goedkoop alternatief voor paarden toen de kosten van de paardenbelasting toenam.

Het potentieel van de vlieger werd uitgebreid met de creatie van Kevlar en Spectra vliegers in de jaren ’70. De vlieger werd in de jaren tachtig gebruikt om sneeuwski’s, rolschaatsen, kano’s, schaatsen en waterski’s voort te stuwen. In 1984 bereikte kitesurfen nieuwe hoogten toen ‘s werelds eerste opblaasbare vlieger werd gemaakt. In 1997 werd de ‘Wipika’ gecreëerd en verkocht.

Het wordt geleverd met een hoofdstelsysteem en opblaasbare buizen waarmee het opnieuw in het water kan worden gelanceerd. De kiteboards zijn ontwikkeld om traditionele ski’s te vervangen en deze sport is mainstream geworden. Nog maar tien jaar geleden vond de eerste wedstrijd plaats in Maui.

Leren van een gekwalificeerde instructeur op een school voor kitesurfen zal het leren van deze vaardigheid zoveel gemakkelijker maken. Er zijn veel aspecten die je onder de knie moet krijgen, waaronder het lanceren van een vlieger, landen, hoe je de stang gebruikt, hoe je de lijnen beheert en hoe je lijnen beheert plus een dozijn andere veiligheidsvoorzieningen. Het is gemakkelijk om deze gecompliceerde apparaten verkeerd te begrijpen, dus een les van een gediplomeerde instructeur zou inderdaad erg verstandig zijn.

De student die wil leren kitesurfen moet de kunst van het bodydraggen beheersen. De methode lijkt veel op bodysurfen, maar met een opwaartse lift in plaats van naar voren te worden getrokken. Om te kunnen beginnen met kitesurfen moet men flink investeren in de aanschaf van de basisuitrusting.

Het kan gevaarlijk zijn om te kitesurfen en er zijn beperkingen aan waar je deze sport mag beoefenen. Het zou echter geen probleem moeten zijn om je al te veel zorgen te maken, er zijn veel sites die je kunt bezoeken om je hand uit te proberen. Controleer ten slotte of uw apparatuur en apparaten geschikt zijn voor het werk en volg alle veiligheidsadviezen die op elke locatie worden gegeven als u onnodige ongelukken wilt voorkomen.

Vliegeren is iets dat de meeste kinderen in hun leven hebben gedaan, maar nu wordt het beter. Het is nu een van de nieuwste, maar snelst groeiende populaire watersporten voor sensatiezoekers. Als je windsurfen hebt geprobeerd, dan is dit de volgende stap voor spanning en sensatie.

Vliegeren is een passief veilig spel. Als je de ene echter voor andere doeleinden gebruikt, kan het spannend zijn. Het gebruik van vliegers voor voortstuwing is afkomstig van de Chinezen en de wortels gaan terug tot de 14e eeuw.

In de jaren 1800 werden vliegers gebruikt om schepen en karren voort te stuwen en toen we verder gingen naar de jaren 70, werden Kevlar en Spectra vliegende vliegers gemaakt, waardoor ze beter controleerbaar en efficiënter werden met meer vliegertractie. In de jaren 80 werden vliegers gecombineerd met sneeuwski’s, rolschaatsen, kano’s, schaatsen en waterski’s.

Omdat mensen altijd iets nieuws vinden, is het gebruik van powerkites ontwikkeld om een berijder het water op te trekken met een klein surfboard of kiteboard. Iets radicaals uit iets simpels.

De ontwikkeling van kitesurfen is doorgegaan naarmate er betere ontwerpen naar voren kwamen. In november 1984 werd het eerste opblaasbare ontwerp gepatenteerd. Sindsdien is het door veel bedrijven gebruikt om hun eigen producten te maken.

In 1997 werd het vliegerontwerp “Wipika” ontwikkeld en verkocht. Het had voorgevormde opblaasbare buizen en het eenvoudige hoofdstelsysteem dat hielp bij het opnieuw lanceren in het water. In 1997 werden kiteboards ontwikkeld en vervingen de ski’s. In 1999 veranderde kitesurfen in een mainstream sport. De eerste wedstrijd vond plaats in Maui in september 1998 en sindsdien zijn er veel scholen ontstaan die kitesurfen onderwijzen.

Kitesurfen geeft de onverschrokken watersportliefhebber de kans om het water op te gaan wanneer de wind waait, aangezien de uitrusting draagbaar en gemakkelijk te vervoeren is. Het is niet alleen leuk om te doen, maar soms ook spectaculair om naar te kijken.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.